Vesti

Olimpijske igre u Gračanici

Sportsko društvo „Pokretač“ održaće u periodu od 10. do 20. juna sportsku manifestaciju - “Olimpijske igre Gračanica 2010”.

Predstavnik NVO “Pokretač’, Boban Petrović, KIM radiju je kazao da je ovo prvi put da se na Kosovu i Metohiji organizuje ovako velika sportska manifestacija i da je namera da se olimpijada održava svake godine. Petrović kaže da će se takmičenje organizovati u osam disciplina, a sve u cilju širenja sportskog duha među omladinom, druženja i zabave. “Olimpijada je zamišljena kao takmičenje u fudbalu, košarci, odbojci, stonom tenisu, plivanju, ribolovu, šahu i trčanju’, rekao je Petrović. Prema njegovim rečima, fudbal će se igrati u Gračanici, Lapljem selu, Ugljaru i Sušici, košarka u Dobrotinu i Gračanici, odbojka u Lapljem selu, stoni tenis u Sušici, trka u dužini od 3 km na putu Laplje selo – Gračanica, plivanje na bezenu u Gračanici i ribolov na Gračanačkom jezeru. Petrović dodaje da je u toku prijava ekipa i da pravo učešća imaju sportisti sa celog Kosova i Metohije. “Broj učešća prijavljenih ekipa i sportista je neogračinen i besplatan je. Za pobednike je organizator obezbedio visoke novčane nagrade, pehare, medalje, sportsku opremu, priznanja i druge vredne nagrade’, rekao je Petrović. Glavni organizator manifestacije “Olipijske igre – Gračanica 2010’ je NVO Sportsko društvo Pokretač, a pokrovitelj opština Gračanica.

Ostale vesti

Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
  • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017