Vesti

SNS počinje pregovore o formiranju vlasti u Kosovskoj Mitrovici

Srpska napredna stranka počinje pregovore o formiranju lokalne vlasti u Kosovskoj Mitrovici a članstvo u koaliciji najpre će biti ponuđena DSS-u i DS-u, najavio je u izjavi KIM radiju poverenik SNS-a za Kosovsku Mitrovicu Krstimir Pantić.

Pantić kaže da Srpska napredna stranka neće čekati krajnji rok za formiranje gradske Skupštine koji ističe 01. jula pa će narednih dana početi pregovore sa Demokratskom strankom Srbije i Demokratskom strankom. On u izjavi KIM radiju takav stav obrazlaže činjenicom da su to političke partije koje su posle SNS-a dobile najveće poverenje glasača na lokalnim izborima koji su u Kosovskom Mitrovici održani u nedelju. Pantić je ponovio da je zadovoljan izbornim rezultatima koji su juče zvanično objavljeni a koji uključuju i glasove raseljenih iz centralne Srbije. Zabrinjava, međutim, podatak što ti birački spiskovi, kako kaže, godinama nisu revidirani i na kojima se nalaze imena preko 10 hiljada Albanaca. “Mi nismo mogli da izvršimo uvid u birački spisak ali prema našim informacijama oko 10 hiljada Albanaca je bilo upisano u te biračke spiskove. Kada bi se izuzeo broj Albanaca sa tih spiskova onda izlaznost na lokalnim izborima u Kosovskoj Mitrovici nije 28% nego preko 50%“, rekao je Pantić. On navodi da nije upoznat da su Albanci glasali na tim izborima ali kaže da pouzdano zna da su glasali pripadnici drugih etničkih zajednica, Goranci, Romi i Bošnjaci.

Ostale vesti

Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
  • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017