Vesti

Radnici RTP-a čekaju rešenje

Iako su radnici Radio Televizije Priština petodnevni štrajk glađu prekinuli pre nedelju dana, konkretno rešenje statusa ove medijske kuće još uvek ne postoji.

Direktor RTP-a Zvonko Miladinović KIM radiju je rekao da su u procesu traženja rešenja. “Na putu smo nekog rešenja, to je proces koji još uvek traje, imamo obećanja, sada očekujemo da to što smo se dogovorili pretočimo u rešenje’, kazao je Miladinović. Prema njegovim rečima razgovori i dalje traju, ali nada kod radnika postoji da će se sve rešiti. “Mi se nadamo da smo na dobrom putu da rešimo taj problem, svakako uvek postoji mogućnost da se nešto izjalovi, ali nadamo se da ćemo rešiti ta pitanja i da ćemo uskoro moći da se okrenemo jačanju programa, a ne da samo razmišljamo o tome da li ćemo preživeti i kako ćemo opstati’, kaže Miladinović. Oko 150 radnika RTP-a, (TV Most, TV Puls, Radio Gračanica i Radio Kosovska Mitrovica) štrajkovalo je pet dana glađu zbog odluke RTS-a da ih isključi iz sistema ove medijske kuće kao i zbog kašnjenja u isplati mesečnih primanja. Prekid štrajka glađu bio je uslov za isplatu zaostalih ličnih dohodaka.

Ostale vesti

Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
  • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017