Vesti

Nezaposlenost najveći problem u Štrpcu

Jedan od najvećih problema u opštini Štrpce nezaposlenost. Nacionalna služba za zapošljavanje ove nedelje organizuje sajam.

Na sajmu zapošljavanja dvadesetak poslodavaca će ponuditi oko 40 radnih mesta, izjavio je službenik Nacionalne službe za zapošljavanje Jovica Milković. “Pozivamo i ostale poslodavce da dođu i upoznaju se sa našim programima’, kazao je Milković. Prema njegovim rečima, najviše poslova biće ponuđeno iz oblasti ugostiteljstva i građevine. “Najviše poslova biće ponuđeno iz oblasti tuzrizma, pekarske industrije, građevinarstva ali biće mesta i za ekonomiste i pravnike sa srednjom i višom stručnom spremom’, rekao je Milković. Prema podacima ispostave prištinske filijale Nacionalne službe za zapošljavanje u Štrpcu, na evidenciji nezaposlenih prijavljeno je oko 4.000 lica. Sajam zapošljavanja će biti održan sutra u Domu kulture u Štrpcu sa početkom u 12 časova.

Ostale vesti

Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
  • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017