Vesti

Skender Hiseni na samitu u Sarajevu

Ministar spoljnih poslova Kosova, Skender Hiseni, učestvovaće na sutrašnjem samitu u Sarajevu ravnopravno sa ostalim učesnicima, izjavio je KIM radiju portparol Vlade Kosova, Memli Krasnići.

Krasnići kaže da će Ministar spoljnih poslova Kosova, Skender Hiseni, sa svojim saradnicima prisustvovati sutrašnjem samitu EU o zapadnom Balkanu u Sarajevu. “Ministar Hiseni će na Samitu govoriti u ime Republike Kosovo’, kazao je Krasnići. Prema njegovim rečima, Kosovo će biti predstavljeno ravnopravno sa ostalim državama. “Sve države učesnice biće predstavljene na istom nivou, već je ranije dogovoreno da to bude Gimnih formula’, rekao je Krasnići. Priština ne pristaje da bude predstavljena pod imenom UNMIK/Kosovo, dodao je Krasnići.

Ostale vesti

Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
  • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017