Vesti

Opština Klokot nema novca za poljoprivredu

Poljoprivreda je glavni izvor prihoda većine stanovnika Opštine Klokot. Međutim, problem poljoprivrednika iz ovog kraja je nedostatak novca.

Departpam za poljoprivredu koji funkcioniše u okviru opštine Klokot ima za cilj da pomogne zemljoradnike u ovom kraju, ali u svom budžetu nema sredstva za to. „Nažalost nismo u mogućnosti da pružimo pomoć zemljoradnicima, ali smo u kontaktu sa Ministarstvom poljoprivrede i Regionalnom kancelarijom u Gniljanu koje su zadužene za pomoć. Sve što je u našoj mogućnosti mi ćemo učiniti za dobrobit stanovništva koje se bavi ovom vrstom proizvodnje“, kaže direktor departmana za poljoprivredu Hasan Rašiti u izjavi za Klokot radio. Rašiti kaže da su kvalitet proizvoda i plodno zemljište prednosti ove opštine koje se trebaju iskoristiti na pravi način. „Opština Klokot spada u opštine gde je glavna delatnost poljoprivreda. Mi imamo plodnu zemlju pa time i dobre prinose. Naši  proizvodi su visokog kvaliteta i potražnja je velika po čitavom Kosovu“. Nakon prenosa nadležnosti sa matične opštine Vitina na novoformiranu opštinu Klokot utvrdiće se tačna površina zemljišta koja pripada ovoj opštini.

Ostale vesti

Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
  • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017