Vesti

U Štrpcu počelo uklanjanje bespravno postavljenih objekata

U glavnoj ulici u Štrpcu danas je počelo uklanjanje bespravno postavljenih montažnih objekata, u cilju urbanističkog uređenja prostora, kazao je za KIM radio savetnik gradonačelnika opštine Štrpce Dalibor Jevtić.

On kaže da je ova odluka doneta na zasedanju Skupštine opštine Štrpce (koja radi po sistemu Vlade Kosova), održanoj 28. aprila. “Ispoštovali smo sve zakonske procedure. Vlasnici pomenutih objekata su blagovremeno obavešteni, a takođe su dobili i rešenja da sami uklone objekte. Ostalo je nekoliko objekata koji nisu uklonjeni, tako da smo pristupili uklanjanju istih, s tim da će troškove uklanjanja lično snositi vlasnici’, istakao  je Jevtić. Jevtić dodaje da je prema urbanističkom projektu za opštinu Štrpce predviđena izgradnja autobuskog stajališta, a u planu je i izgradnja parking garaže.    Komentarišući finansijski izveštaj opštine Štrpce za 2009. godinu, po kojem je napravljen manjak u opštinskom budžetu od 304 000 evra, Jevtić je rekao da se radi o neracionalnom trošenju novca za koje je odgovorno prethodno opštinsko rukovodstvo na čelu sa bivšim gradonačelnikom Štrpca Stankom Jakovljevićem i da se mora dobiti odgovor o manjku.

Ostale vesti

Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
  • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017