Vesti

Gračanica: U toku memorijalni turnir Dimitrije Popović

U znak sećanja na Dimitrija Popovića, koji je ubijen 5. juna 2004. godine, u Gračanici se održava memorijalni turnir u fudbalu, na kome učestvuju ekipe sa celog Kosova.

U znak sećanja na ubijenog Dimitrija Popovica, sedamnaestogodišnjeg učenika Medicinske škole, na kojeg je pucano iz automobila, dok se nalazio ispred kisoka brze hrane, u Gračanici se na terenu osnovne škole ’Kralj Milutin’ šestu godinu zaredom održava memorijalni turnir u malom fudbalu. Bogi Marinković, glavni organizator ovog turnira, KIM radiju je kazao da su učešće na ovogodišnjem turniru uzele 24 ekipe sa celog Kosova. “Već je završen prvi krug, sinoć su odigrane četvrtfinalne utakmice, u petak će biti odigrane polufinalne utakmice i u subotu u 19 časova se igra finale’, kazao je Marinković. Prema njegovim rečima, obezbeđene su i nagrade sponzora, za prva tri mesta, najboljeg igrača i golmana. Parastos ubijenom Dimitriju Popoviću biće služen u subotu, u 11 sati.

Ostale vesti

Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
  • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017