Vesti

G17 Plus neće u koaliciju sa naprednjacima

Regionalni lider G17 Plus Stojanka Petković izjavila je da ova stranka neće razgovarati o pravljenju koalicije na lokalnom nivou u Kosovskoj Mitrovici sa predstavnicima Srpske napredne stranke i Demokratske stranke Srbije.

Imamo dovoljno mandata da formiramo vlast na lokalnom nivou u Kosovskoj Mitrovici po modelu kako je formirana vlast na republičkom nivou, rekla je Petkovićeva na konferenciji za novinare. Petkovićeva je ocenila da su naprednjaci ’preobučeni radikali’ koji su zajedno sa DSS-om bili prethodne dve godine na vlasti u Kosovskoj Mitrovici i da u tom periodu nisu radili u interesu građana.  Predsednik opštinskog odbora G17 Plus Danijela Vujičić rekla je da je želja G17 Plus da Kosovku Mitrovicu vodi ’demokratski blok’.  ’U tom bloku, G17 Plus ima jako važnu ulogu. Ja sam predvodila mlade ljude i mislim da će u budućoj vlasti, ti ljudi pokazati zašta smo spremni, a to je da ćemo raditi na ekonomskom napretku stanovništva’, rekla je Vujičićeva. G17 Plus je na nedeljnim lokalnim vanrednim izborima za odbornike skupštine Kosovske Mitrovice, kao i SDPS Rasima Ljajića, osvojila dva mandata, SNS i DSS osvojili su po 7, Građanska inicijativa Olivera Ivanovića osvojila je tri mandata koliko i SPS-PUPS-JS, dok je Demokratska stranka osvojila 6 mandata.

Ostale vesti

Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
  • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017