Vesti

Saopšteni konačni rezultati izbora

Srpska napredna stranka je dobila najviše glasova na lokalnim izborima održanim u Kosovskoj Mitrovici, a koalicija SPS-PUPS-JS u opštini Novo Brdo, saznaje KIM radio u Republičkoj izbornoj komisiji.

Prema konačnim rezultatima koje je objavila Republička izborna komisija (RIK), u opštini Kosovska Mitrovica najviše odbornika imaće SNS i DSS, po sedam, DS će imati šest, koalicija SPS-PUPS-JS tri, Građanska inicijativa ’Srbija demokratija pravda’ tri, a G17 plus i Socijaldemokratska partija Srbije po dva odbornička mesta. U opštini Novo Brdo najviše odbornika će imati koalicija SPS-PUPS-JS - četrnaest, DS osam, SNS šest i DSS jednog odbornika. Republička izborna komisija je na sinoćnjoj sednici, odbila tri prigovora na postupak sprovođenja izbora u dve opštine na Kosovu i Metohiji.

Ostale vesti

Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
  • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017