Vesti

U budžetu opštine Štrpce manjak od 304.000 evra

Decentralizovana opština Štrpce održala je petu redovnu sednicu. Finansijski izveštaj za 2009. godinu izazvao je najviše pažnje.

Izveštaj pokazuje manjak u opštinskom budžetu od 304.000 evra.  Savetnik gradonačelnika Dalibor Jevtić je nakon završetka skupštinskog zasedanja rekao da se radi o neracionalnom trošenju novca prethodnog opštinskog rukovodstva i da se mora dobiti odgovor o manjku.  “Ono što raduje je da su se odbornici više uključili u rad skupštine i zainteresovali za finansijski izveštaj iz 2009. godine. Moramo da dobijemo odgovore kako je nastao pomenuti minus. Posle izveštaja generalnog revizora dobićemo odgovore na ova pitanja’, rekao je Jevtić. Zvonko Mihajlović, predsednik opštine Štrpce, koji ovu opštinu vodi po sistemu Republike Srbije i koji je, prema navodima rukovodstva decentralizovane opštine, odgovoran za postojeći manjak, za KIM radio je kazao da ne želi da komentariše njihove sednice, optužbe i njihov rad uopšte. “Mene njihov rad ne interesuje, ne bih da komentarišem to što oni rade. Evidentno je da rade protiv interesa Srba, protiv interesa građana Štrpca. Jasno je koji su bili njihovi motivi da pristanu da rade za privremene kosovske organe, za tzv. Republiku Kosovo i to najbolje oslikava ko su i šta su oni’, kazao je Mihajlović.  Opštinski razvojni plan i urbanistički plan koji podrazumeva razvoj opštine projektima finasiranim sredstvima švajcarske organizacije “Logos’ kao i usvajanje pravilnika o taksama, tarifama i opštinskim kaznama bile su teme o kojima se na sednici takođe raspravljalo.

Ostale vesti

Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
  • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017