Vesti

Istraga o “okupljanju” u Kosovskoj Mitrovici

Zamenik regionalnog direktora KPS-a u Kosovskoj Mitrovici Ergin Medić, rekao je KIM radiju da se još uvek ne zna ko je odgovoran za jučerašnji sukob na glavnom mostu na Ibru u kome su lakše povređena dva policajca

Medić je KIM radiju rekao da Kosovska policija, koja je nadležna za ovaj slučaj, prikuplja relevantne informacije u vezi samih okupljanja. On ipak ističe da incident na mostu između nekoliko hiljada Albanaca sa južne i Srba sa severne strane, kao “globalan događaj’ nije predmet posebne istrage.   “Mi smo sa kolegama iz KFOR-a i EULEKS-a u stalnom kontaktu i naša je procena da je bilo tenzija, ali da situacija nije eskalirala i da nema osnova i potrebe za intenzivnijom istagom’, smatra Medić. On kaže da se osim kamenovanja, drugih problema na mostu nije bilo. “Niko iz sukobljenih strana nije povređen i sam incident je protekao bez većih posledica. Lakše su povređena dvojica pripadnika specijalne jedinice policije, pa će se otvoriti istraga protiv lica koja su odgovrana za nanošenje povreda policajcima’. Međutim, situacija na mostu je, prema Medićevim rečima, dovela do nekoliko incidenata koji su predmet istrage Kosovske policije. “U jednom momentu čula se pucnjava iz vatrenog oružja, za sada sa nepoznate lokacije, a protiv N. N lica je otvoren slučaj izazivanja opšte opasnosti zbog korišćenja vatrenog oružja’. Zamenik regionalnog direktora KPS-a kaže da je u toku istraga o tom incidentu.

Ostale vesti

Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
  • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017