Vesti

Priručnici za postupanje sa srpskim političarima

Misija EULEKS podelila je pripadnicima kosovske policije priručnike sa uputstvima kako da postupaju u slučaju nenajavljenog dolaska političkih zvaničnika iz centralne Srbije na Kosovo.

Priručnike su za sada dobili samo pripadnici KPS policije na severu Pokrajine, u Leposaviću i Zubinom Potoku, saznaje KIM radio. U priručnicima se navodi da je nadležnost policije da proveri vozilo zvaničnika iz Srbije, kao i da li ima ovlašćenje za posetu ili ne, kaže za KIM radio portparol KPS-a Arber Beka. “Juče je policija na prelazima 1 i 31 dobila priručnike o tome kako da postupa sa političkim zvaničnicima iz Srbije. Dakle, ukoliko oni imaju odobrenje od strane misije EU ili vlade Kosova za boravak ovde, policija će to uvažiti, ali ako nemaju odobrenje za boravak onda neće moći da uÄ‘u na Kosovo’, kaže Beka.    Portparol KPS-a kaže da se očekuje da priručnike dobiju i policajci na ostalim prelazima.

Ostale vesti

Kosovska policija uputila FS KiM dopis kojim se zabranjuju utakmice i treninzi
Fudbalski savez KiM dobio je dopis od Kosovske policije u kome se navodi da se zabranjuje organizacija utakmica koje nisu pod patronatstvom sportskih saveza iz Prištine, potvrdio je za Radio Kosovska Mitrovica predsednik FS KiM Igor Uljarević.
  • 08.04.2023
Na putu ka pravdi ključan je glas žrtava
Specijalizovana veća Kosova (SVK) imaju mandat da vode suđenja za teška krivična dela, uključujući ratne zločine i zločine protiv čovečnosti. Zakon o Specijalizovanim većima i Specijalizovanom tužilaštvu propisuje da se na suđenju čuje i glas žrtava i da one da ostvare svoja prava, piše u autorskom tekstu za RTV Kim sekretar Specijalizovanih veća Kosova dr Fidelma Donlon.
  • 28.08.2021
Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
  • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018