Vesti

Nikolić: EULEX mora da prihvati volju naroda

Ako 30. maja pobede naši politički protivnici, vi ćete nas za godinu dana zvati u pomoć, poručio je građanima Kosovske Mitrovice lider Srpske napredne stranke, Tomislav Nikolić.

On je okupljenima na završnoj konveciji ove stranke rekao da će, ukoliko pobede njegovi protivnici, građani Kosovske Mitrovice ’biti iskorišćeni kao oružje da se spreče vanredni parlamentarni izbori u Srbiji’. Tomislav Nikolić je u izjavi za KIM radio komentarisao i to što EULEX neće priznati lokalne izbore koje Republika Srbija organizuje 30. maja u Kosovskoj Mitrovici i Novom Brdu, rekavši da će misija Evropske unije morati da prihvati volju naroda. ’To što EULEX neće da prizna izbore, ne znači da izbori nisu održani i da građani Kosovske Mitrovice nisu odlučili ko će da bude lokalna vlast. Pobedom Srpske napredne stranke otvaraju se mnoga vrata i taj EULEX će morati da shvati da je na vlast došla stranka koja želi da razgovara, stranka koja nikoga ne ucenjuje i nikog ne odbija. Kada narod nekoga izabere tu više nema odbijanja. Ja prihvatam to da je EULEX došao ovde zahvaljujući nekakvoj odluci Ujedinjenih nacija, ali EULEX će morati da prihvati Naprednjačku vlast zato što je ona dobijena zahvaljujući narodu Kosovske Mitrovice, tako da ja tu ne očekujem probleme’, kazao je Nikolić. Današnjem mitingu u Kosovskoj Mitrovici prisustvovali su i ostali visoki funkcioneri Srpske napredne stranke, između ostalih Aleksandar Vučić, Borisav Pelević, Jorgovanka Tabaković, Tihomir Arsić, a naprednjacima se pridužio i lider Pokreta socijalista Aleksandar Vulin.

Ostale vesti

Na putu ka pravdi ključan je glas žrtava
Specijalizovana veća Kosova (SVK) imaju mandat da vode suđenja za teška krivična dela, uključujući ratne zločine i zločine protiv čovečnosti. Zakon o Specijalizovanim većima i Specijalizovanom tužilaštvu propisuje da se na suđenju čuje i glas žrtava i da one da ostvare svoja prava, piše u autorskom tekstu za RTV Kim sekretar Specijalizovanih veća Kosova dr Fidelma Donlon.
  • 28.08.2021
Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
  • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018