Vesti

Diplomatska borba srpskih vlasti za uspostavljanje signala

Ministarstvo za Kosovo i Metohiju vodi “živu” diplomatsku borbu za ponovno uspostavljanje mobilne i fiksne telefonije, odnosno osposobljavanje operatera Telenor, MTS i VIP u Pokrajini, kaže za Radio KIM predsednik Koordinacionog centra za KiM Zvonko Stević

Zvonko Stević, meÄ‘utim, nije precizirao kada bi Srbi u centralnom Kosovu i na Brezovici mogli da dobiju signal. „To onemogućavaju oni koji žele uvoÄ‘enje novog provajdera. Mi u pregovorima insistiramo da se EULEKS uključi. Ta misija je ovlašćena da sa nama sedne za pregovarački sto i da se oko tehničkih pitanja dogovorimo. MeÄ‘utim oni su za sada samo nemi posmatrači“, rekao je Stević. Å ef Koordinacionog centra je kazao da su napravljeni prvi koraci za uspostavljanje signala i to u Kosovskom pomoravlju. „Postavljen je repetitor u bujanovačkoj opÅ¡tini i on pokriva dobar deo Kosovskog pomoravlja. Ja se nadam, i u toku su pregovori na najviÅ¡em državnom nivou da i ostale sredine na Kosovu i Metohiji dobiju signal za mreže 064, 063, kao i fiksnu telefoniju“, kazao je Stević.

Ostale vesti

Na putu ka pravdi ključan je glas žrtava
Specijalizovana veća Kosova (SVK) imaju mandat da vode suđenja za teška krivična dela, uključujući ratne zločine i zločine protiv čovečnosti. Zakon o Specijalizovanim većima i Specijalizovanom tužilaštvu propisuje da se na suđenju čuje i glas žrtava i da one da ostvare svoja prava, piše u autorskom tekstu za RTV Kim sekretar Specijalizovanih veća Kosova dr Fidelma Donlon.
  • 28.08.2021
Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
  • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018