Vesti

11 godina od bombardovanja SUP-a Kosovske Mitrovice

Otkrivanjem spomen obeležja, polaganjem cveća i paljenjem sveća, danas je u Kosovskoj Mitrovici obeležena 11. godišnjica od pogibije pripadnika MUP-a Srbije, koji su nastradali kada je NATO pogodio zgradu SUP-a.

Dva projektila su na danšnji dan 1999. godine pogodila zgradu SUP-a i tom prilikom su poginuli Milomir Aksentijević i Nenad Vitković dok je povređeno dvanaest pripadnika MUP-a. Otkrivajući spomen-obeležje, na kojem je uklesano: ’Ne umiru oni kojih se sećamo’, načelnik Kosovsko-mitrovačkog okruga Radenko Nedeljković poručio je da nas svi grobovi stradalih i spomen obeležja obavezuju da se čvrsto i odlučno borimo i ne dozvolimo da se vrata nezavisnosti Kosova i Metohije zatvore. ’Te žrtve nas obavezuju da ne smemo da pokleknemo pod nikakvim pritiskom’, rekao je Nedeljković.

Ostale vesti

Na putu ka pravdi ključan je glas žrtava
Specijalizovana veća Kosova (SVK) imaju mandat da vode suđenja za teška krivična dela, uključujući ratne zločine i zločine protiv čovečnosti. Zakon o Specijalizovanim većima i Specijalizovanom tužilaštvu propisuje da se na suđenju čuje i glas žrtava i da one da ostvare svoja prava, piše u autorskom tekstu za RTV Kim sekretar Specijalizovanih veća Kosova dr Fidelma Donlon.
  • 28.08.2021
Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
  • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018