Vesti

Danijela Vujičić: Za nezaposlenost na Kosovu kriva slaba proizvodnja

Na evidenciji Nacionalne službe za zapošljavanje na Kosovu i Metohiji nalazi se 23 hiljade nezaposlenih lica, saopštila je danas na Međunarodni praznik rada direktor pokrajinske Nacionalne službe za zapošljavanje Danijela Vujičić

Ona je kazala da je jedan od razloga nezaposlenosti to što na Kosovu i Metohiji nema nikakve proizvodnje. ’Jedino mala i srednja preduzeća mogu da naprave neki pomak da imamo što više zaposlenih lica ili da nacionalna služba kroz svoje obuke zapošljavanja učini jedan korak napred i da u nekoj budućnosti određeni broj lica nađe rešenje’, rekla je Vujičić. Vujiciceva je najavila održavanje novog sajma zapošljavanja u Štrpcu 3. jula ove godine, koji će biti održan u organizaciji Nacionalne službe za zapošljavanje što će, kako je istakla u izjavi Kontakt plus radiju, biti dobra prilika za sve one koji nisu bili u prilici da prisustvuju sajmu zapošljavanje na severu Kosova početkom aprila.

Ostale vesti

Na putu ka pravdi ključan je glas žrtava
Specijalizovana veća Kosova (SVK) imaju mandat da vode suđenja za teška krivična dela, uključujući ratne zločine i zločine protiv čovečnosti. Zakon o Specijalizovanim većima i Specijalizovanom tužilaštvu propisuje da se na suđenju čuje i glas žrtava i da one da ostvare svoja prava, piše u autorskom tekstu za RTV Kim sekretar Specijalizovanih veća Kosova dr Fidelma Donlon.
  • 28.08.2021
Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
  • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018