Vesti

Protest u Štrpcu

Zbog isključenja srpskih operatera mobilne i fiksne telefonije danas će biti organizovan protest i u Štrpcu, saznaje KIM radio.

Protest koji organizuje SO Štrpce u saradnji sa predstavnicima javnih preduzeća počeće u isto vreme kad i u Gračanici, u 11 sati i 55 minuta.  Prema rečima predsednika opštine Štrpce Zvonka Mihajlovića protest će biti miran. “Od svih nadležnih, pre svega od međunarodne zajednice zatražićemo da reše problem koji je nastao isključenjem srpskih operatera’, kazao je Mihajlović. Bez telefonskog signala na Štrpcu je oko 12.000 Srba.  Predstavnici Regulatorne agencije za telekomunikacije Kosova, uz pomoć Kosovske policijske službe u subotu su onesposobili sistem za mobilnu i fiksnu telefoniju u ovom delu Pokrajine. Prilikom njihove akcije stradala je i oprema TV Herc, i KOSMA mreže.

Ostale vesti

Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017
Kurti: Formiranje institucija zavisiće od Vučića
Poslanik pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti kritikovao je sporazum Bedžeta Pacolija i vođa koalicije PAN, rekavši da će formiranje centralnih institucija zavisiti od predsednika Srbije Aleksandra Vučića.
  • 05.09.2017