Vesti

Bez telefonskog signala oko 100.000 Srba na KiM

Zbog isključenja srpskih operatera mobilne I fiksne telefonije oko 100.000 Srba na Kosovu i Metohiji je bez telefonskog signala.

Predstavnici Regulatorne agencije za telekomunikacije Kosova, uz pomoć Kosovske policijske službe, u prethodna dva dana nasilno su isključili signale srpskih mobilnih operatera na centralnom Kosovu, u Kosovskom Pomoravlju, Sirinićkoj Župi i Metohiji.  Oštećeno je više od 20 baznih stanica preduzeća ’Telekom Srbija’ i ’Telenora’, kao i predajnici i oprema televizije Herc u Štrpcu i Puls u Šilovu. Potpuno je uništena i oprema KOSMA mreže, udruženih radio stanica koje program emituju na srpskom jeziku, a koja se nalazila na Belom kamenu na Brezovici.   Mobilni operateri trenutno neometano funkcionišu samo na severu Kosova.

Ostale vesti

Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017
Kurti: Formiranje institucija zavisiće od Vučića
Poslanik pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti kritikovao je sporazum Bedžeta Pacolija i vođa koalicije PAN, rekavši da će formiranje centralnih institucija zavisiti od predsednika Srbije Aleksandra Vučića.
  • 05.09.2017