Vesti

Protest u Gračanici

Kosovski Srbi će danas protestvovati u Gračanici zbog isključenja srpskih operatera mobilne i fiksne telefonije.

Protest u organizaciji kosovskog upravnog okruga, počeće u 11 i 55 h u centru Gračanice.  Kosovski upravni okrug pozvao je stanovnike da u što većem broju izađu i pokažu svoje nezadovoljstvo zbog isključenja telefonckih linija srpskih operatera.  “Apelujemo na sve stanovnike da učestvuju u ovom protestu kako bi izrazili nezadovoljstvo i pokazali da ne pristajemo na ucene i vandalizam od strane kosovskih vlasti’, navedeno je u saopštenju kriznog štaba kosovskog upravnog okruga.

Ostale vesti

Grenel: Obe strane za jezero Tramp
Beograd i Priština saglasni su da se jezero Gazivode ubuduće zove po predsedniku Sjedinjenih Američkih Država (SAD) Donaldu Trampu, objavio je na Tviteru njegov specijalni izaslanik za pregovore Ričard Grenel.
  • 25.09.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017