Vesti

Dignut u vazduh još jedan predajnik IPKO mreže

Nepoznati počinioci demolirali još jedan predajnik IPKO mreže na severu Kosova.

U selu Košutovo, opština Leposavić, sinoć oko 21 sat nepoznati počinioci postavili su eksplozivnu napravu ispod predajnika IPKO mreže u ovom mestu. Potrparol Kosovske policijske službe za region Kosovske Mitrovice Besim Hoti kazao je za KIM radio da policija još uvek nije utvrdila kolika je materijalna šteta pričinjena. “Za demoliranje predajnika je korišćen eksploziv vrste TNT. Povređenih nije bilo, a o slučaju je obavešten  istražni sudija koji je pokrenuo postupak. Ovaj slučaj tretiramo kao izazivanje opšte opasnosti’, rekao je Hoti. On je dodao da za sada nema osumnjičenih, a da je istraga o slučaju u toku. Ovo je drugi predajnik IPKO mreže koji je oštećen u poslednjih 24 sata na severu Kosova i Metohije. Nepoznate osobe podmetnule su sinoć eksplozivnu napravu i ispod predajnika IPKO mobilne telefonije u selu Rudare u opštini Zvečan.

Ostale vesti

Grenel: Obe strane za jezero Tramp
Beograd i Priština saglasni su da se jezero Gazivode ubuduće zove po predsedniku Sjedinjenih Američkih Država (SAD) Donaldu Trampu, objavio je na Tviteru njegov specijalni izaslanik za pregovore Ričard Grenel.
  • 25.09.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017