Vesti

Devet novih kuća za povratnike u selu Softović kod Uroševca

Nakon deset godina života u raseljeništvu devet povratničkih porodica, kosovskih Srba dobiće danas ključeve od novoizgrađenih kuća u selu Softović u opštini Uroševac.

Projektom “Povratak u Softović’ pored izgradnje kuća za Srbe povratnike pomognuta je i jedna od ugroženih albanskih  porodica. Sve kuće su povezane na vodovodnu i električnu mrežu, a svi oni dobili su i pomoć u potrebnoj opremi koja će im omogućiti osnovne uslove za život. Istim projektom poboljšana je putna infrastruktura u selu popravkom seoskog puta u dužini od 1, 3 km, a opština je svojim sredstvima izvršila popravku još jednog kilometra puta i time kompletirala popravku čitave seoske putne infrastrukture. Takođe danas biće pušten u rad i novi transformator u selu, preko kojeg će se strujom snabdevati 23 kuće. Time će se rasteretiti već postojeći sistem i stabilizovati napajanje strujom. Projekat “Povratak u Softović’ je finansiran donacijom britanske Vlade preko svoje Ambasade u Prištini. Odeljenje  UNDP SPARK za organizovani povratak je rukovodilo i sprovelo projekat u saradnji sa opštinom Uroševac.

Ostale vesti

Grenel: Obe strane za jezero Tramp
Beograd i Priština saglasni su da se jezero Gazivode ubuduće zove po predsedniku Sjedinjenih Američkih Država (SAD) Donaldu Trampu, objavio je na Tviteru njegov specijalni izaslanik za pregovore Ričard Grenel.
  • 25.09.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017