Vesti

U toku razgovori Kermabona i Vlade Kosova

Rano jutros počeli su pregovori Euleksa i Vlade Kosova o rešavanju problema mobilne telefonije u srpskim sredinama na Kosovu i Metohiji nakon što su pripadnici Kosovske regulatorne agencije za telekomunikacije isključili 14 baznih stanica mobilne i fiksne telefonije Telekoma Srbije i Telenora i VIP mreže.

Portparol Euleksa, Irina Gudeljević, izjavila je da su u toku razgovori svih zaineresovanih strana povodom uklanjanja predajnika mobilne telefonije na Kosovu i Metohiji. Gudeljević u izjavi Tanjugu nije precizirala sa kim se konkretno pregovara u Vladi Kosova ali je kazala da će tokom naredne nedelje Euleks zauzeti jasan stav o problemu. “Mi smo u potpunosti svesni šta se dešava sa operacijom uklanjanja predajnika a dobili smo i zvaničnu informaciju iz Ministarstva za Kosovo i Metohiju’, rekla je ona. Gudeljevićeva je naglasila da Euleks ni na koji način nije umešan u akciju Kosovske regulatorne agencije za telekomunikacije.

Ostale vesti

Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017
Kurti: Formiranje institucija zavisiće od Vučića
Poslanik pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti kritikovao je sporazum Bedžeta Pacolija i vođa koalicije PAN, rekavši da će formiranje centralnih institucija zavisiti od predsednika Srbije Aleksandra Vučića.
  • 05.09.2017