Vesti

Srbi u Goraždevcu spremni da zaštite imovinu srpskih operatera i prekid veze sa svetom

Pošta Kosova (PTK) organizovano u svojim ispostavama u srpskim sredinama južno od ibra besplatno deli kartice mobilne mreže 044. Građani Goraždevca su se samoorganizovali i spremni su da zaštite imovinu srpskih operatera.

Danas, iako je nedelja neradni dan, službenici pošte u Goraždevcu dele kartice za mobilne telefone. Da bi se kartica podigla neophodno je priložiti bilo koji dokument, kojim se može utvrditi identitet njenog budućeg korisnika. Na poziv Radio KIM-a pošti Kosova u Goraždevcu, službenik, koji nije želeo da se predstavi, je rekao da je ova ispostava počela sa podelom besplatnih brojeva 044 mreže. Na pitanje po čijem ovlašćenju dele besplatne kartice službenik je odgovorio: Ko ste vi da se mešate u politiku firme. Potpredsednik opštine Peć Janko Petrović, izabran na srpskim izborima, radnik je i pošte Kosova koja danas u Goraždevcu deli ove kartice. On kaže da je “nešto načuo o deljenju kartica’ i demantuje da je radnik pošte Kosova. Predsednik opštine Peć, sa privremenim sedištem u Goraždevcu, Miloš Dimitrijević  kaže za KIM radio da su građani Goraždevca spremni da se suprotstave eventualnoj akciiji prištinskih vlasti i da žele da spreče uništavanje imovine “Telekoma’, “Telenora’. Dimitrijević je o svemu ovome informisao pripadnike italijanskog KFOR-a koji je zadužen za bezbednost u pećkom regionu. “U stalnom smo kontaktu sa Ministarstvom za Kosovo i Metohiju i zajedno apelujemo na sve građane da ne uzimaju kartice 044 mreže kao i da u pošti ne ostavljaju fotokopije ličnih karata ili bilo kojih drugih dokumenata’, kazao je Dimitrijević. Ministar za Kosovo i Metohiju Goran Bogdanović pozvao je jutros Srbe preko talasa Radio Goraždevca da ne uzimaju brojeve 044 mreže jer tako, kako je kazao, priznaju kosovske i onemogućavaju povratak srpskih mobilnih operatera, čije je korišćenje za mnoge povoljnije.

Ostale vesti

Grenel: Obe strane za jezero Tramp
Beograd i Priština saglasni su da se jezero Gazivode ubuduće zove po predsedniku Sjedinjenih Američkih Država (SAD) Donaldu Trampu, objavio je na Tviteru njegov specijalni izaslanik za pregovore Ričard Grenel.
  • 25.09.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017