Vesti

Premijer Albanije u poseti Kosovu

Premijer Albanije Salji Beriša boravi u jednodnevnoj poseti Kosovu tokom koje će prisustvovati svečanosti povodom početka radova na auto putu Vrbnica-Merdare.

Premijer Albanije Salji Beriša i premijer Kosova Hašim Tači prisustvovaće danas na ceremoniji povodom početka radova na auto putu Vrbnica-Merdare, potvrdio je za KIM radio portparol Vlade Kosova Memli Krasnići. “Nakon otvaranja radova na auto putu Vrbnica – Merdare predviđeno je da premijer Beriša ima radni ručak sa premijerom i predsednikom Kosova, Hašimom Tačijem i Fatmirom Sejdiuom, a ručku će prisustvovati i predsednik parlamenta i pojedini zvaničnici’, kazao je Krasnići.

Ostale vesti

Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017
Kurti: Formiranje institucija zavisiće od Vučića
Poslanik pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti kritikovao je sporazum Bedžeta Pacolija i vođa koalicije PAN, rekavši da će formiranje centralnih institucija zavisiti od predsednika Srbije Aleksandra Vučića.
  • 05.09.2017