Vesti

Treći dan bez signala

Srbi u Pokrajini već treći dan bez signala Telekoma”, “Telenora” i fiksne telefonije.

Kosovske vlasti nastavile su i juče sa isključenjima. Predajnici Telekoma, Telenora i VIP-a u Štrpcu su juče isključeni, a pored predajnika mobilne telefonije, u ovom mestu je isključena i fiksna telefonija. Demoliran je i predajnik regionalne televizije i radija Herc koji emituju program na srpskom jeziku. Na Belom Kamenu kod Brezovice juče je, prilikom prekidanja telefonskih veza, uništena imovina u vlasništvu KOSMA mreže koja povezuje srpske radio stanice na KiM. Radnici Regulatorne agencije za telekomunikaciju Kosova isključili su juče predajnike mobilne telefonije Telekoma, Telenora i VIP-a i u Kosovskoj Kamenici, pa su tako potpuno isključene sve telekomunikacione veze u Kosovskom Pomoravlju u kome živi oko 40 hiljada Srba. Službe hitne medicinske pomoći na KiM  rade otežano jer već treći dan ne mogu da primaju pozive pacijenata zbog prekida signala mobilne i fiksne telefonije. Moguće ih je dobiti jedino na broj sa internacionalnim prefiksom +38649719192. Predstavnici ispostave Pošte i telekomunikacije Kosova (PTK) delili su juče u Gračanici besplatne kartice sa brojevima telefona mobilne mreže 044 i 045. Kartice je mogao da podigne svako ko je kod sebe imao bilo kakav dokument. Podsetimo, Ministarstvo za saobraćaj i telekomunikacije Vlade Kosova započelo je u petak akciju uklanjanja repetitora mobilne telefonije Srbije na Kosovu i Metohiji.

Ostale vesti

Grenel: Obe strane za jezero Tramp
Beograd i Priština saglasni su da se jezero Gazivode ubuduće zove po predsedniku Sjedinjenih Američkih Država (SAD) Donaldu Trampu, objavio je na Tviteru njegov specijalni izaslanik za pregovore Ričard Grenel.
  • 25.09.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017