Vesti

KFOR zabrinut zbog pokušaja oštećenja komunikacionih instalacija

Nepoznati počinioci su oštetili antenu transmitera mobilne telefonije u blizini mesta Malo Rudare, saopšteno je iz KFOR-a.

Slučaj trenutno ispituje Kosovska policija.  U saopštenju dostavljenom KIM radiju navedeno je da će KFOR nastaviti da sarađuje sa bezbednosnim organizacijama na Kosovu kako bi održali sigurno i bezbedno okruženje kao i slobodu kretanja svih ljudi na Kosovu.  “KFOR shvata da su mnogi korisnici mobilne telefonije izfrustrirani naprasnim prekidom rada srpskih operatera mobilne telefonije, akcijom Kosovske telekomunikacione regulatorne agencije (KTRA), ali KFOR osuđuje svaku akciju koja može ugroziti sigurnost i bezbednost kao što je upotreba eksplozivnih naprava, ’ kaže se u saopštenju.    Naglašava se da će u slučaju da bezbednost bude ugrožena, KFOR preduzeti  odgovarajiće mere u skladu sa svojim mandatom.  KFOR poziva institucije na Kosovu da primene transparentan pristup kada preduzimaju akcije koje bitno utiču na svakodnevni život bilo kog dela stanovništva na Kosovu, tako da oni na koje će biti uticaja mogu blagovremeno da se pripreme.

Ostale vesti

Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017
Kurti: Formiranje institucija zavisiće od Vučića
Poslanik pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti kritikovao je sporazum Bedžeta Pacolija i vođa koalicije PAN, rekavši da će formiranje centralnih institucija zavisiti od predsednika Srbije Aleksandra Vučića.
  • 05.09.2017