Vesti

UNS i DNKiM: Sprečiti nasilje nad srpskim medijima na KiM

Udruženje novinara Srbije sa Društvom novinara Kosova i Metohije najoštrije osuđuje novi vandalizam Regulatorne agencije za telekomunikacije Kosova čiji službenici su uništili emisionu opremu mreže srpskih radio stanica KOSMA.

U saopštenju UNS-a i DNKiM navodi se da su monteri uz asistenciju policije presekli kablove na linkovima KOSME i uništili agregat čija je vrednost oko 10.000 evra. “Danas je je uništena i oprema za emitovanje programa televizije „Puls“ iz Šilova na predajniku koji su pre nekoliko meseci nepoznate osobe digle u vazduh’, ističe se u saopštenju. UNS sa DNKiM upozorava domaću i inostranu javnost da sva uništena oprema pripada radio i televizijskim stanicama koje imaju uredne dozvole za emitovanje programa. UNS sa DNKiM je zaprepašćen da u toku dana niko od predstavnika državnih institucija Srbije, međunarodne zajednice i kosovskih vlasti nije reagovao i sprečio ovaj vandalizam koji dobija obeležja organizovanog nasilja prema medijima koji emituju program na srpskom jeziku. Oprema pet radio stanica koje emituju program na srpskom jeziku i koje poseduju sve dozvole za rad na KiM nalazila se kod repetitora Beli kamen na Brezovici.

Ostale vesti

Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017
Kurti: Formiranje institucija zavisiće od Vučića
Poslanik pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti kritikovao je sporazum Bedžeta Pacolija i vođa koalicije PAN, rekavši da će formiranje centralnih institucija zavisiti od predsednika Srbije Aleksandra Vučića.
  • 05.09.2017