Vesti

RRA: Funkcionisanje KOSMA mreže dovedeno u pitanje

Uništenjem opreme KOSMA mreže na Štrpcu dovedeno je u pitanje funkcionisanje KOSMA mreže u Pokrajini i razmena informacija u izolovanim sredinama u kojima živi srpska zajednica, kaže član RRA Živojin Rakočević.

Prema njegovim rečima ovim je ugrožena još jedna vrsta kmunikacija na Kosovu i Metohiji, komunikacija između radio stanica. “Ne samo da je ugroženo informisanje izolovanih srpskih zajednica na KiM, ovim je pokazana sva brutalnost vlasti u Prištini i nerazumevanje za nešto što je sasvim legalno i što je registrovano, a što pripada srpskoj zajednici’, kazao je Rakočević. On je naglasio da pokazana demonstracija sile govori o tome koliko na Kosovu i Metohiji uopšte ne postoji razumevanje za potrebe srpske zajednice. “Uz ograničenje slobode komuniciranja, ograničenje slobode informisanja, brutalna policijska akcija je nešto što je naša realnost, jer ovde policija uteruje državnost, trenira državnost i pokušava da Srbima nametne ono što oni ne žele i ono što u krajnjem ne postoji’, naglasio je Rakočević.     Rakočević smatra da sve međunarodne institucije treba da intervenišu i ograniče upotrebu etničke sile prema medijima i prema osnovnoj vrednosti savremenog čoveka koji mora da bude informisan.

Ostale vesti

Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017
Kurti: Formiranje institucija zavisiće od Vučića
Poslanik pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti kritikovao je sporazum Bedžeta Pacolija i vođa koalicije PAN, rekavši da će formiranje centralnih institucija zavisiti od predsednika Srbije Aleksandra Vučića.
  • 05.09.2017