Vesti

Uništena imovina KOSMA mreže na Štrpcu

Na Belom kamenu kod Brezovice danas je, prilikom prekidanja telefonskih veza, uništena imovina u vlasništvu KOSMA mreže koja povezuje srpske radio stanice na KiM, saznaje KIM radio.

Predsednik KOSMA mreže Darko Dimitrijević, kazao je da su presečeni kablovi na linkovima koje je KOSMA mreža koristila za svoje programske sadržaje, tačnije za njihovu razmenu, kao i agregat. “Ovo je nedopustivo, da se na razbojnički način kidaju kablovi i nanosi velika šteta vlasništvu i imovini KOSMA mreže koja je licencirana od strane nadležnih institucija’, kazao je Dimitrijević. Dimitrijević je naglasio da KOSMA mrežu čine mediji koji su licencirani i koji poštuju važeće zakone na Kosovu i Metohiji. Najavio je tužbu nadležnima za štetu koja je naneta imovini KOSMA mreže.

Ostale vesti

Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017
Kurti: Formiranje institucija zavisiće od Vučića
Poslanik pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti kritikovao je sporazum Bedžeta Pacolija i vođa koalicije PAN, rekavši da će formiranje centralnih institucija zavisiti od predsednika Srbije Aleksandra Vučića.
  • 05.09.2017