Vesti

Službe hitne pomoći na KiM bez poziva pacijenata

Službe hitne medicinske pomoći na KiM već drugi dan ne mogu da primaju pozive pacijenata zbog prekida signala mobilne i fiksne telefonije. Moguce ih je dobiti jedino na broj sa internacionalnim prefiksom +38649719192.

Dežurni lekar u hitnoj službi u Lapljem Selu dr Sonja Ilić, u izjavi za KIM radio je rekala da se pregledi pacijetata obavljaju u ambulanti, a da niko još nije pozvao da ekipa ode na teren. “Rad sa pacijentima u ambulanti se normalno odvija. Ljudi koji su teškom i kritičnom stanju snalaze se i dolaze uz pomoć svojih rođaka ili prijatelja, međutim ova situacija je posebno otežana za one koji nemaju mogućnost da dođu do naše službe’, kazala je dr Ilić. Ona dodaje da je Hitna služba odmah juče nabavila broj IPKO mreže i da ih svi kojima je potrebna njihova pomoć mogu kontaktirati na broj  +386(0)49 719 192.

Ostale vesti

Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017
Kurti: Formiranje institucija zavisiće od Vučića
Poslanik pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti kritikovao je sporazum Bedžeta Pacolija i vođa koalicije PAN, rekavši da će formiranje centralnih institucija zavisiti od predsednika Srbije Aleksandra Vučića.
  • 05.09.2017