Vesti

Goran Bogdanović: Pokušavamo da rešimo problem

Država Srbija je u stalnoj komunikaciji sa predstavnicima Međunarodne zajednice kako bi se problem prekida telefonskih veza na KiM rešio za što kraće vreme, izjavio je za KIM radio ministar za KiM Goran Bogdanović.

“Stupili smo odmah u kontakt sa predstavnicima Međunarodne zajednice, pre svega Euleksa i od njih zatražili da što pre reše ovaj problem, ali nažalost Euleks nije imao moći da učini mnogo toga’, kazao je Bogdanović i dodao da su srpski predstavnici i danas u stalnom kontaktu sa Međunarodnom zajednicom. “Pokušavamo da im dokažemo da  je to što su uradile privremene institucije Kosova jedan vandalski čin, kršenje ljudskih prava i da je to nedopustivo, da se ljudima u 21. veku bez ikakvog upozorenja uskraćuje pravo na korišćenje mobilne i fiksne telefonije’, kazao je Bogdanović. Prema njegovim rečima pozadina ovog isključenja je političke prirode. “Neko je imao za cilj da sve ovo uradi kako bi na neki način izvršio pritisak na srpsku zajednicu da se integriše u kosovsko društvo’.    Komentarišući poslednji incident koji se sinoć dogodio u Kišnici kod Gračanice, Bogdanović je rekao da je to još jedan u nizu pokušaj zastrašivanja Srba koji žive na prostoru KiM. “Kamenovanje kuća u Kišnici, kao i sve ono što se prethodnih dana događalo u povratničkom selu Žač pokazuje da su Albanci postali nervozni i da hoće pošto poto da pokažu svoju državnost’, kazao je ministar za KiM.

Ostale vesti

Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017
Kurti: Formiranje institucija zavisiće od Vučića
Poslanik pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti kritikovao je sporazum Bedžeta Pacolija i vođa koalicije PAN, rekavši da će formiranje centralnih institucija zavisiti od predsednika Srbije Aleksandra Vučića.
  • 05.09.2017