Vesti

Kamenovane dve kuće u Kišnici kod Gračanice

U Kišnici kod Gračanice sinoć sat vremena posle ponoći nepoznati napadači kamenovali su dve kuće, saznaje KIM radio.

Kamenovane su kuće u vlasništvu Miodraga Krstića i Momira Trajkovića, a prema rečima njihovog komšije Miodraga Trajkovića ovo nije prvi napad na srpske kuće u Kišnici. “Moj bratanac je bio budan i obavestio nas je o nekoj galami koju je čuo, još jedna komšinica, starija žena, kaže da je i ona čula galamu, ali da nije smela da izađe napolje’, kazao je Trajković. Kako KIM radio saznaje u dvorištu Krstića bio je parkiran automobil, na kome je pričinjena materijalna šteta. Trajković je takođe rekao da je slučaj prijavljen KPS-u. Međutim, zamenik komandira policijske stanice u Gračanici Rama Krueziju nije mogao o ovom događaju ništa da kaže. On je naveo da takav slučaj nije prijavljen njihovoj stanici.

Ostale vesti

Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017
Kurti: Formiranje institucija zavisiće od Vučića
Poslanik pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti kritikovao je sporazum Bedžeta Pacolija i vođa koalicije PAN, rekavši da će formiranje centralnih institucija zavisiti od predsednika Srbije Aleksandra Vučića.
  • 05.09.2017