Vesti

SNV KiM osuđuje isključenja mobilnih operatera

Srpsko nacionalno veće Kosova i Metohije najoštrije osuđuje “brutalni, nelegitimni i protiv pravni čin pri čemu su isključeni operatori mobilne telefonije „Telekom Srbija“ i „Telenor“, na području Kosova i Metohije od strane privremenih institucija u Pokrajini”.

“Sa  velikim zaprepašćenjem, čuđenjem  i zabrinutošću gledamo na to, da niko od međunarodnih pretstavnika i institucija nije reagovao i osudio vandalizam koji pored osnovnih ljudskih prava Srba u Pokrajini, ugrožava i živote dece, bolesnih, starih iznemoglih i ostalih lica, kojima je komunikacija od životne važnosti’, navodi se u saopštenju dostavljenom KIM radiju.  SNV KiM traži od Generalnog sekretara UN-a i Saveta bezbednosti UN-a, da učiine sve kako bi ovakvi pritisci od strane privremenih institucija i dela međunarodne zajednice koji, kako se navodi u saopštenj, nemo posmatraju ugrožavanje osnovnih ljudskih prava Srba na Kosovu i Metohiji, međunarodnog prava i Rezolucije 1244 SB UN prestali. SNV KiM od zvaničnog Beograda traži da oštro reaguje po ovom pitanju a od pretstavnika institucija države Srbije na Kosovu i Metohiji da javnim manifestacijama i drugim aktivnostima hitno reaguju i organizuju Srbe kako bi javno iskazali nezadovoljstvo i nepristanak na ugrožavanje osnovnih ljudskih prava i sve evidentnije pritiske Prištine na prihvatanje nametnute državnosti.

Ostale vesti

Grenel: Obe strane za jezero Tramp
Beograd i Priština saglasni su da se jezero Gazivode ubuduće zove po predsedniku Sjedinjenih Američkih Država (SAD) Donaldu Trampu, objavio je na Tviteru njegov specijalni izaslanik za pregovore Ričard Grenel.
  • 25.09.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017