Vesti

Štrpce bez telefonskog i signala RTV Herc

Kosovske vlasti isključile su jutros predajnike Telekoma, Telenora i VIP-a u Štrpcu i demolirale predajnik RTV Herc, saznaje KIM radio.

Pored predajnika mobilne telefonije u Šrpcu je isključena i fiksna telefonija, a demoliran je i predajnik regionalne televizije i radija Herc koji emituju program na srpskom jeziku. Prema rečima Bojana Mladenovića, direktora i glavnog urednika RTV Herc monteri su jutros uz jako obezbeđenje KPS policije demolirali predajnik, presekli kablove i polomili kontejner u kome je bila smeštena oprema. “Došli su jutros u 6 i 30 h, bilo ih je oko 30, zajedno sa policijom, uništili su sve, bez ikakvog obrazloženja’, kazao je Mladenović i dodao da tehničari TV Herc od jutros rade i pokušavaju da zamene isečene kablove kako bi pokušali da uspostave TV signal. Isključenjem predajnika mobilne telefonije na Štrpcu, oštećeno je oko 12.000 Srba, koliko ih živi u ovom delu Pokrajine, kao i nekoliko hiljada Albanaca koji su koristili brojeve srpskih operatera.

Ostale vesti

Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017
Kurti: Formiranje institucija zavisiće od Vučića
Poslanik pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti kritikovao je sporazum Bedžeta Pacolija i vođa koalicije PAN, rekavši da će formiranje centralnih institucija zavisiti od predsednika Srbije Aleksandra Vučića.
  • 05.09.2017