Vesti

Isključenja mobinih operatera nastavljaju se i danas

Predstavnici Kosovske regulatorne agencije za telekomunikacije isključili su juče 14 baznih stanica mobilne telefonije Telekoma i Telenora, a za danas su najavili isključenje i preostalih 10.

Signala mobilne telefonije 064 i 063 mreže nema u sredinama centralnog Kosova i područjima oko Gnjilana. Kablovi na repetitorima srpske mobilne telefonije presecani su u prisustvu KPS policije, a sva oprema sa predajnika je skinuta i odneta. Iz Regulatorne agencije za telekomunikacije Kosova saopšteno je da je akcija preduzeta u cilju ’zaustavljanja ilegalne aktivnosti nelicenciranih i neovlašćenih operatera’, koji su proširili svoju mrežu na teritoriji Kosova. U saopštenju se dodaje da je akcija preduzeta u saradnji sa agencijama za sprovodjenje zakona u cilju ostvarivanja postojećih zakona i stvaranje uslova za normalan rad licenciranih operatora mobilne telefonije.

Ostale vesti

Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017
Kurti: Formiranje institucija zavisiće od Vučića
Poslanik pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti kritikovao je sporazum Bedžeta Pacolija i vođa koalicije PAN, rekavši da će formiranje centralnih institucija zavisiti od predsednika Srbije Aleksandra Vučića.
  • 05.09.2017