Vesti

Uklonjeno 14 baznih stanica srpskih operatera

Ministar za rad i socijalna pitanja u Vladi Kosova, Nenad Rašić, kazao je KIM radiju da su službenici Regulativne uprave za telekomunikacije na Kosovu uklonili 14 baznih stanica koje su koristili operateri mobilne telefonije iz Srbije.

“U Ministarstvu za saobraćaj i telekomunikacije dobili smo obrazloženje da su uklonjene bazne stanice koje su na Kosovu funkiconisale ilegalno’, kazao je Rašic KIM radiju. Ministar za povratak i zajednice u Vladi Kosova, Saša Rašić, izjavio je da nije imao nikakva saznanja da Ministarstvo za saobraćaj i telekomunikacije namerava da ukloni opremu provajdera iz Srbije i da je zatečen celom situacijom. “Način na koji je to urađeno nije najbolji i to ne podržavamo. Ovo nam nije potrebno, haos u komunikaciji sigurno će imati određene implikacije na svakodnevni život svih nas, posebno na građane srpske nacionalnosti’, kazao je Rašić. Specijalni savetnik za zajednice kosovskog premijera, Srđan Sentić, ocenio je da je prekid fiksne i mobilne telefonije srpskih operatera veliki problem, pogotovu ako se zna da su njihove usluge najviše koristili pripadnici srpske zajednice. „Kao neko ko se bavi dijalogom i jačanjem komunikacije među ljudima osuđujem svaki čin umanjenja komunikacija. Ovo što se desilo jeste zabrinjavajuće i želim da apelujem na sve odgovorne da se problem reši“, kazao je Sentić. Gradonačelnik opštine Gračanica, Bojan Stojanović, kaže da građani ne smeju da budu ugroženi i naglašava da stvar ne treba politizovati. “Problem nije jednostavan. Sve nadležne pozivam da vrlo obazrivo pristupe rešavanju problema, bez tenzija i opasnih reakcija’.

Ostale vesti

Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017
Kurti: Formiranje institucija zavisiće od Vučića
Poslanik pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti kritikovao je sporazum Bedžeta Pacolija i vođa koalicije PAN, rekavši da će formiranje centralnih institucija zavisiti od predsednika Srbije Aleksandra Vučića.
  • 05.09.2017