Vesti

Danas je Vaskršnji ponedeljak

Prvi put nakon martovskog pogroma 2004. godine, u hramu Svetog Save u južnom delu Kosovske Mitrovice, na Vaskršnji ponedeljak, služi se Sveta arhijerejska liturgija. Liturgiju služi administrator Eparhije raško-prizrenske vladika Atanasije.

Protojerej Milija Arsović, starešina hrama Sv. Dimitrija iz severnog dela Kosovske Mitrovice, izjavio je da je to veliki dan i velika radost za vernike ovog grada, jer će prvi put  nakon martovskog pogroma i stradanja pravoslavne crkve u južnom delu grada srpski episkopi i arhijereji služiti Svetu liturgiju.  Nakon posete Kosovskoj Mitrovici vladika će obići bolnicu za duševne bolesnike u Štimlju. Bilo je planirano da vladika Atanasije ovu ustanovu obiđe juče, ali je ta poseta odložena, zbog toga što direktor ove institucije juče nije bio tamo.

Ostale vesti

Instalacija
U sklopu druge faze izgradnje kružnog toka na raskrsnici ulica Kralja Petra I i Knjaza Miloša postavljen je natpis „Volim Kosovsku Mitrovicu“, koji će krasiti sam grad i tako ispratiti aktuelni trend promocije koji je već zastupljen i u brojnim drugim gradovima centralne Srbije.
  • 03.08.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017