Vesti

Danas je Vaskršnji ponedeljak

Prvi put nakon martovskog pogroma 2004. godine, u hramu Svetog Save u južnom delu Kosovske Mitrovice, na Vaskršnji ponedeljak, služi se Sveta arhijerejska liturgija. Liturgiju služi administrator Eparhije raško-prizrenske vladika Atanasije.

Protojerej Milija Arsović, starešina hrama Sv. Dimitrija iz severnog dela Kosovske Mitrovice, izjavio je da je to veliki dan i velika radost za vernike ovog grada, jer će prvi put  nakon martovskog pogroma i stradanja pravoslavne crkve u južnom delu grada srpski episkopi i arhijereji služiti Svetu liturgiju.  Nakon posete Kosovskoj Mitrovici vladika će obići bolnicu za duševne bolesnike u Štimlju. Bilo je planirano da vladika Atanasije ovu ustanovu obiđe juče, ali je ta poseta odložena, zbog toga što direktor ove institucije juče nije bio tamo.

Ostale vesti

Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
  • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017