Vesti

Nepoznati napadači jutros pretukli Ivicu Živića iz Gračanice

Naoružani napadači rano jutros na putu Gračanica – Laplje Selo napali su Ivicu Živića iz Gračanice i naneli mu telesne povrede.

Prema saznanjima KIM radija radi se o četiri napadača koji su govorili i srpski i albanski. Oni su Živića zaustavili na samom izlazu iz Gračanice, oduzeli mu vozilo, marke Golf 3, njegovim vozilom su otišli dalje do njiva prema arheološkom nalazištu Ulpijana, gde su ga fizički maltretirali. Nakon toga napadači su oduzeli auto i otišli u nepoznatom pravcu. Živić je fizički maltretiran oko sat i po. Pošto su napadači otišli uspeo je da dođe do policijske stanice u Gračanici i prijavi slučaj. Da se incident dogodio potvrdio je i komandir policijske stanice u Gračanici Rama Krueziju. On je kazao da je Živić njih obavestio jutros u 3h. Prema njegovim rečima policija za sada ne zna ništa o motivima ovog incidenta. Krueziju je naveo da je istraga u toku.

Ostale vesti

Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
  • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017