Vesti

Gračanica: Fatmir Sejdiju posetio porodicu Maksimović

Predsednik Kosova Fatmir Sejdiu čestitao je danas Vaskrs svim pravoslavnim vernicima na Kosovu.

Fatmir Sejdiju je na Vaskrs posetio porodicu Maksimović iz Gračanice, čestitao im praznik i podelio poklone. “Najlepše čestitke za praznik porodici Maksimović i svim vernicima, ovo je veoma važan praznik’, kazao je Sejdiju. On je istakao da će međusobna saradnja i mir dati veću potporu razvoju i perspektivi svima, bez obzira na nacionalnu i versku pripadnost. “Nasa namera je da u ovakvoj atmosferi idemo dalje’, rekao je Sejdiu. Domaćin, Miloš Maksimović iztrazio je zahvalnost i zadovoljstvo što je predsednik Kosova posetio njegovu porodicu. “Želim da se zahvalim predsedniku što je došao da čestita naš najveći praznik Vaskrs’, kaže Maksimović. U pratnji predsednika Kosova bio je i predsednik Samostalne liberalne stranke Slobodan Petrović, koji je istakao da je veoma značajna ova poseta za sve Srbe na Kosovu i Metohiji. “Naša zajednička obaveza je da svi građani Kosova žive što bolje. Poseta predsednika je više nego značajna, ne samo za ovu porodicu, već za čitavu srpsku zajednicu koja živi na Kosovu i Metohiji’, rekao je Petrović.

Ostale vesti

Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
  • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017