Vesti

Gračanica: Srbi poželeli za Vaskrs mir i blagostanje

Pravoslavni vernici koji su prisustvovali Vaskršnjoj liturgiji u manastiru Gračanica poželeli su mir svima koji danas slave. Vladika Atanasije služio svetu arhijerejsku liturgiju u ovom hramu.

Proslava najvećeg hrišćanskog praznika Vaskrsa u Gračanici počela je ponoćnom liturgijom, koju je u gračaničkom manastiru služio administrator raškoprizrenske eparhije vladika Atanasije sa sveštenstvom. Vladika je prisutnima pročitao poslanicu patrijarha Irineja i čestitao današnji praznik.  Nekoliko stotina vernika u Gračanici i ove godine se molilo za zdravlje, mir i blagostanje. Mirjana Mitrović iz Gračanice je poželela svim kosovskim Srbima srećan praznik. ’Kao što je Gospod vaskrsao, tako je i nama dao novu nadu za život ovde. Svake godine, svako vaskrsenje znači neka nova nada, neki novi život, nešto bolje. Tako se i ove godine nadamo boljem sutra i što više vere za sve nas’. Aleksandra Jovanović je takođe poželela mir za građane Kosova i Metohije. “Želim puno mira za sve ljude koji slave danas Vaskrs, a naročito to želim svim Srbima na Kosovu i Metohiji’. Vernici sa centralnog Kosova koji nisu prisustvovali ponoćnoj liturgiji od jutros odlaze u hramove na centralnom Kosovu da zapale sveće.

Ostale vesti

Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
  • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017