Vesti

U Gračanici obijena banka i opljačkana optika

Nepoznati počinioci obili su ekspozituru “Kosovsko - metohijske banke AD Zvečan” u Gračanici i optiku „Rašić“ koja se nalazi u istoj zgradi.

Kako je saopštio zamenik komandira policijske stanice u Gračanici Rama Krueziju, sef, u kojem se nalazilo oko dva miliona dinara nije oštećen. “Primetno je razbijanje fijoka i ormara, ali novac nije odnet’, rekao je Krueziju. U suterenu banke, gde se nalazi optika „Rašić“ odneta je sva roba, uključujući i najsavremeniji aparat za određivanje dioptrije. Kako je za Radio Gračanicu izjavila vlasnica radnje Suzana Rašić vrednost ukradene robe se kreče između trideset i četrdeset hiljada evra.  Zgrada u kojoj je smeštena banka i optika nalazi se u samom centru Gračanice, na deset metara od manastira, koji obezbeđuju pripadnici KFOR-a. Uviđaj je uradilo istražno odeljenje Kosovske policijske službe iz Gračanice, a na uviđaju su bili i predstavnici specijalne jedinice forenzičara iz Prištine.

Ostale vesti

Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
  • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017