Vesti

Zaustavljeno krijumčarenje robe na severu

Pripadnici Kosovske policijske službe (KPS) zaplenili su u tri odvojena slučaja u regionu Kosovske Mitrovice veću količinu robe, uključujući i naftne derivate.

U saradnji sa carinicima, na  regionalnom putu Kosovska Mitrovica-Priština policajci su, zaplenili 1. 200 litara krijumčarenih derivata, potvrdio je KIM radiju regionalni portparol policije Besim Hoti. “Slučaj krijumčarenja je zaustavljen, a protiv jedne osobe koja je umešana pokrenut je prekršajni postupak’, rekao je Hoti. Prema Hotijevim rečima drugi slučaj krijumčarenja robe zabeležen je takođe na području Mitrovice, kada je policija u kombi vozilu zaplenila prehrambenu robu, alkoholna pića i proizvode kućne hemije. “Pošto je primetio policijsku poteru, vozač je napustio vozilo i pobegao u nepoznatom pravcu’, kazao je Hoti. Dodao je da je na putu Kosovska Mitrovica-Priština zabeležen i šverc robe, čija je vrednost bila oko 3.000 evra. KPS policija u saradnji sa carinom Kosova već godinu dana radi po posebnom operativnom planu za sprečavanje krijumčarenja robe, kako je Hoti naveo, posebno na severu Kosova.

Ostale vesti

Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
  • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017