Vesti

Nekibe Keljmendi: Razloga za smenu nije bilo

Bivša ministarka Vlade Kosova, Nekibe Keljmendi, izjavila da joj nisu poznati razlozi zbog kojih je smenjena sa funkcije. Nekibe Keljmendi je u intervjuu prištinskim medijima izjavila je da je od nje zatraženo da “podnese ostavku ili će biti smenjena”.

Ona navodi da premijer Kosova Hašim Tači nije imao razloga za ovakvu odluku. “Nisam imala namere da podnesem ostavku zato što sam dobro radila svoj posao. Radila sam časno, nisam korumpirana, visoki sam profesionalac. Tokom svog rada i u vlastima i u sudstvu za moje ime se nikada nije vezivalo ništa loše’, rekla je Keljmendi. U intervjuu KTV-u, koji danas prenosi Koha Ditore, Keljmendi je kazala da joj je fisoki funkcioner stranke, čije ime nije želela da otkriva, jasno naznačio šta je očekuje ukoliko ne podnese ostavku. “Rekao mi je da podnesem ostavku ili ću biti dobiti otkaz. To se dogodilo dva dana pre moje smene sa mesta ministra pravde’, rekla je Keljmendi. Kljmendi je kazala da će učestvovati na sastanku DSK, čiji je predsednik Fatmir Sediju, a na kome će se odlučivati o njenoj daljoj političkoj karijeri. Nekibe Keljmendi smenjena je sa mesta ministra pravde Vlade Kosova a na tu funkciju premijer Kosova je  imenovao Hakija Demolija.

Ostale vesti

Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
  • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017