Vesti

Počelo asfaltiranje puta Gračanica – Laplje Selo

Danas je počelo asfaltiranje prvog sloja puta Gračanica – Laplje Selo. Iz Opštine Gračanica, koja realizuje ovaj projekat, najavljuju da će, zbog radova, ovaj put biti zatvoren za saobraćaj danas i sutra kao i 5. i 6. aprila.

Gradonačelnik Opštine Gračanica, Bojan Stojanović, jutros je u pratnji direktora za Urbanizam, planiranje i zaštitu životne sredine, Nade Brkljač, obišao početak asfaltriranja puta čije je rekontrukcija počela krajem 2009. godine.   Iz opštine Gračanica najavljuju da će, zbog radova na rekonstrukciji, put Gračanica – Laplje Selo 2. i 3. aprila biti zatvoren za saobraćaj, kao i 5. i 6. aprila. U nedelju na Uskrs, radovi se neće izvoditi i put će tog dana biti prohodan za saobraćaj.    Inače, ovaj put koji povezuje Gračanicu i Laplje Selo je godinama u veoma lošem stanju. Nova opština Gračanica je sa realizaciojom ovog projekrta počela novembra prošle godine ali su zbog loših  vremenskih uslova radovi nekoliko puta bili u prekidu. Projekat je podržalo ministarstvo za lokalnu samoupravu Vlade Kosova.

Ostale vesti

Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
  • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017