Vesti

Dimitris Moskopulos: Grčka osuđuje incident u Atini

“Grčka osuđuje incident koji se dogodio za vreme vojne parade u Atini”, izjavio šef Grčke kancelarije u Prištini i specijalni savetnik EU za pitanja srpske kulturne baštine na KiM Dimitris Moskopulos.

Dimitris Moskopulos, u saopštenju dostavljenom medijima, izražava najiskrenije žaljenje zbog incidenta tokom kojeg su vojnici grčke obalske straže uzvikivali rasističke slogane protiv građana susednih zemalja. “Učesnici parade su prekršili svoja ovlašćenja i zbog toga će protiv njih biti preduzete određene mere. Želim da naglasim da je ovo izolovani incident koji ni u kakvom slučaju ne predstavlja grčki narod kao ni zvaničnu politiku Vlade Grčke prema susedima’ naglasio je Moskopulos. U saopštenju se dodaje da se neće dozvoliti da se ugled Grčke ovim postupcima naruši. Tokom vojne parade u Atini povodom obeležavanja Dana nezavisnosti 25. marta, pripadnici grčkih oružanih snaga uzvikivali su slogane protiv Makedonaca, Turaka i Albanaca. Reagujući na uvredljive ispade grčkih vojnika tokom parade u Atini grupa Albanaca je zapalila u Gnjilanu nekoliko grčkih zastava.

Ostale vesti

Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
  • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017