Vesti

Nastavljeni radovi na putu Gračanica - Laplje selo

Na putu Gračanica - Laplje Selo sutra počinje nasipanje prvog sloja. Put će biti zatvoren za saobraćaj 3. i 4. aprila.

Gradonačelnik Opštine Gračanica Bojan Stojanović obišao je danas zajedno sa direktorom za urbanizam, planiranje i zaštitu životne sredine Nadom Brkljač i savetnikom za urbanizam Viktorom Đokićem radove na rekonstrukciji puta Gračanica - Laplje Selo. Razgovarali su sa šefom izvođača radova i dobili informacije da  će sutra početi sa nasipom prvog sloja puta. Nakon toga opštinski funkcioneri su obišli i izgradnju Dečjeg obdaništa u Lapjem Selu, gde je pre nedelju dana položen kamen temeljac. U saopštenju dostavljenom medijima se navodi da bi prema akcionom planu za infrastrukturu Opštine Gračanica, ova obrazovna ustanova trebala biti završena u roku od 45 dana. Direktorka za Urbanizam Nada Brkljač je rekla da opština planira u blizini obdaništa da napravi park i uredi zelene površine kako bi žitelji Lapljeg Sela imali jedan oplemenjen prostor. U saopštenju se kaže da je planirano da se pored obdaništa počne sa izgrаdnjom Edukativnog centra i dodaje da je na teritoriji opštine za ovu godinu planirano oko 80 projekata.

Ostale vesti

Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
  • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017