Vesti

Agron Bajrami: Promene su samo fasada

Komentarišući rekonstrukciju i imenovanje novih ministara u kosovskoj Vladi, glavni i odgovorni urednik lista Koha Ditore Agron Bajrami, rekao je za KIM radio da su ove promene samo “fasada, kojom se želi stvoriti slika među nezadovoljnim albanskim građanima da se nešto menja na bolje”.

Bajrami je naglasio da je do smene došlo zbog pritisaka sa kojima se Vlada suočavala tokom poslednjih šest meseci. “Pritisci su dolazili sa strane, takođe su i rezultat izborne kampanje, pa je premijer Tači zato odlučio da promeni fasadu ove Vlade, kako bi kupio malo više vremena do sledećih izbora. Mislim da su i oni u Vladi svesni da stvari ne idu baš najbolje, da građani nisu više zadovoljni, kako se to mislilo. Zadnja istraživanja pokazuju pad poverenja u rad Vlade’, rekao je Bajrami. On naglašava da su promene i smene dosadašnjih ministara usledile da bi se stvorila slika da se nešto menja, “međutim kada se  pogleda koja su  ministarstva u pitanju, vidimo da  su to manja ministarstva, sa manjim budžetima, sa manje važnim ili politički jakim ministrima u njima’. Agron Bajrami je istakao da do promene ministara iz manjinskih zajednica o čijoj se smeni spekulisalo u medijima, kao što je smena ministra Nenada Rašića ili ministra iz turske manjinske zajednice Mahira Jagčilara, nije došlo jer su u Vladi zaključili da je bespotrebno smenjivati ministre koji ne znače puno u političkom smislu i ne donose poene ukoliko se promene. Bajrami smatra da se sa promenama u Vladi Kosova može nastaviti i da nije sigurno da će i ostali ministri ostati do kraja mandata.

Ostale vesti

Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
  • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017