Vesti

Hašim Tači predstavio novi sastav Vlade Kosova

Pored imenovanja novih ministara u Vladi Kosova, Hašim Tači najavio i osnivanje novog ministarstva, ministarstva za integracije. Srpski ministri ostaju na čelu svojih resora.

Na konferenciji za novinare u Prištini kosovski premijer, Hašim Tači, kazao je da rekonstrukcija Vlade predstavlja završetak “prve faze dobrog upravljanja’. On je rekao da je saradnja sa odlazećim ministrima bila dobra jer su, kako je kazao, “radili na jačenju kosovske države, dobrog upravljanja, produbljivanja demokratskih reformi i ubrzanju integrisanja Kosova u NATO i Evropsku zajednicu’. Edita Tahiri biće ministarka za javnu administraciju, Bajram Režepi ministar unutrašnjih poslova, Bujar Bukoši ministar zdravlja, Haki Demolli ministar pravde, Bleran Stavileci ministar poljoprivrede šumarstva i ruralnog razvoja, Ljutfi Haziri ministar kulture, omladine i sporta.   Besim Bećaj biće na čelu novoosnovanog ministarstva za integracije. Dva ministarska resora i dalje ostaju u nadležnosti srpskih ministara. Ministar za socijalna pitanja Nenad Rašić i ministar za zajednice i povratak Saša Rašić nisu obuhvaćeni rekonstrukcijom Vlade Kosova.

Ostale vesti

Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
  • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017