Vesti

Vladika Atanasije čestitao Vaskrs pravoslavnim vernicima

Uoči Velikog Četvrtka vladika je podelio humanitarnu pomoć Srbima u Gojbulji kod Vučitrna.

Čestitajući Vaskrs svim pravoslavnim vernicima vladika Atanasije podseća da je Vaskrs vrhunski događaj i besmrtni sadržaj pravoslavne vere. „Hristos Bogočovek je pobedivši smrt i vaskrsnuvši kao čovek sa telom iz mrtvih, darovao nama ljudima život večni, našem telu i duši. Vaskrsenjem je utemeljio Crkvu svoju kao dom Božiji i naš, kao krstionicu novog hristolikog bića i života našeg, kroz sva vremena i večnost u carstvu ljubavi Svete Trojice“, kaže se u vaskršnjoj čestitki vladike Atanasija. Vladika Atanasije juče je posetio Gojbulju kod Vučitrna gde je dopremljen kamion humanitarne pomoći koja je nedavno stigla za narod Kosova iz Hercegovine. Čestitajući im vaskršnje praznike vladika je Srbima u Gojbulji poručio da istraju u veri i borbi za opstanak. Episkop Atanasije je potom sa sveštenicima posetio dve oštećene crkve, crkvu Svetog Nikole u selu Banjska kod Vučitrna i crkvu Svetog Jovana Preteče u Samodreži.

Ostale vesti

Nova kampanja nošenja maski – Budite pažljivi i slavite u krugu porodica
Nova kampanja u borbi protiv kovida-19, sa sloganom „Nosi masku #zarad“ počela je danas na Kosovu. U centru Prištine postavljena je velika zaštitna maska koja ukazuje da građani moraju da ih nose. Instaliran je i crveni ekran koji podseća da se glavni grad nalazi u takozvanoj crvenoj zoni rizika.
  • 18.12.2020
Privođenje zbog nasilja u porodici
Srbin iz Novog Brda, čiji identitet nije saopšten, priveden je zbog fizičkog napada na svoju suprugu, saopštila je Kosovska policija.
  • 07.05.2019
Brnabić: Zaštititi pravo na informisanje Srba na KiM
Premijerka Ana Brnabić razgovarala je telefonom s predstavnikom OEBS-a za slobodu medija Arlamom Dezirom o ugrožavanju osnovnih prava Srba koji žive na KiM.
  • 26.11.2018
Diković: Savest mi je čista
Ako Kosovo postane član Interpola mediji pišu da će krenuti “potera” za Srbima zbog ratnih zločina. Prvi na listi, prema pisanju mnogih, je general Diković.
  • 19.11.2018
Kosovski premijer Ramuš Haradinaj potvrdio je da je šestoro turskih državljana deportovano u Tursku, bez njegovog znanja.
  • 31.03.2018
Pečenje rakije povod za druženje
Sezona pečenja rakije uveliko traje. Voćnjaci su ove godine zbog niskih temperatura pretrpeli veliku štetu i doneli slab ili nikakav prinos domaćinstvima.
  • 14.10.2017